HASTANEDE ÇETELER KOL GEZİYOR

HASTANEDE ÇETELER KOL GEZİYOR

ACİL SERVİSTE KONYA GURUBU

Uzun zamandır hastane hakkında yazı yazmıyordum. Lakin olaylar bitecek gibi görünmüyor. Biri bitiyor diğeri başlıyor soruşturmalar açılıyor müfettişler geliyor soruşturmalar bitmeden diğer bir olay patlak veriyor. Yargılamalar oluyor operasyonlar yapılıyor tutuklamalar oluyor ama bir türlü sorunlar bitmiyor.
Neredeyse son beş yıl içinde idarecilik yapan kişilerin tamamına yakını büyük soruşturmalar geçirdi bazıları ceza aldı. Sanırım yeni bina hastaneye pek uğurlu gelmedi.
Taşınma sırasında kaybolan malzemeler suçlusu tek başına bir güvenlik görevlisi olarak ilan edildi. Mahkemeler hala devam ediyor.
Ek binanın yapımında ihalesiz alınan kameralar otomatik kapılar milyonluk malzemelerin soruşturmaları ve mahkemeleri devam ediyor malzemeyi veren firmalar alacaklarının peşinde düşünün adam malını devlete satıyorum diye satmış ama 3-4 yıldır parasını alamıyor parası pul olmuş adamlar mahkemelerde sürünüyor birde suçlu muamelesi görüyorlar.
Son olay da ise bir doktor ve iki medikal firma sahibi göz altında sorsan herkes masum. Herkes sadece hastaları düşünüyor. Demedi demeyin bu iş daha çok su götürür.
Bu kadar olayın üzerine geçmişte en sert giden gazete biz idik. Bu olayların da üzerine gideceğimizi bildirir verdiğimiz rahatsızlık için şimdiden özür dileriz.
Yazımızın başlığında hastanede çeteler kol geziyor dedik.
Önce çete ne demek onu açıklayalım. 
Çete: “illegalite maksadıyla bir araya gelmiş birden çok kişi.”
Hastanede oluşan çetevari yapılanmaları  deşifre edersek ve onlara gerekli cezalar verilirse bu işlerin bir daha olmayacağını düşünerek bu grupları kamu oyuna bir bir hiç birini es geçmeden açıklayacağız.
Bu grupların içinde bir grup var ki adeta organize işler;
ACİL SERVİSTE KONYA GRUBU 
Bu grubun ortak noktası Konya Eğitim Araştırma Hastanesinden uzmanlık almaları, Daha önce fetö den işlem görmüş daha sonra geri açılmış bir derneğin üyeleri. Aksaray’a uzman doktor olarak gelip Aksaray sayesinde öğretim görevlisi olmuş bu ekibin bilgisi (onayı) olmadan hiçbir uzman doktorun Öğretim üyesi olamayacağı konuşuluyor. Acil serviste bunlardan başka iki tane Profesör doktor olmasına rağmen Acil Servis sorumluluğu bu  ekibin başında. Bu iki isim de bu ekip tarafından pasifize edilmiş durumda.
Gelen hastaların büyük bir bölümüne asistanların bakmasına rağmen hastalar bunlara yazılır diğer uz doktorlardan yaklaşık iki katı döner sermaye alırlar.
Ekibin başı önceki dönem başhekim malum Aksaray’ın damadı ,hala ek bina için ihalesiz mal alımı davasında 1 numara olarak yargılanıyor. Ortalıkta o olayın kapatılacağını belki üç beş lira para ödeyerek bu işten sıyıracaklarını konuşuyormuş. Bizde döt gözle bekliyoruz. 
Ekibin diğer bir üyesi Lakabı hızlı delikanlı şu anda biraz durulsa da sekreteri ile olan yakınlığı yüzünden eşi Aksaray’dan gitmeye kalkmıştı. Ekibin çatışma gücü kendi nöbetlerinde acilde hasta bakmak yerine eşinin yukarıdaki odasında sekreterlere, asistanlara ve dışarıdan bulduğu müşterilere botoks yapmakla uğraşır. Tabi ki ücreti mükabilinde ilaçlar içinde ayrıca ücret alır. Malzeme devletin mesai  devletin paracıklar hızlı delikanlının ne güzel çark değilmi vergi yok algı yok ticaret çok.
Ekibin üçüncü ve son üyesi Kokulu Allah var adamın bunların makelelerini yazıp kademe atlatmaktan başka bir kusuru yok.Bu adamın yeri başka birine söz verilmişti lakin Kokulu bu işlerin ustası olduğundan diğer kişi egale edildi o garibim de kaderine küsüp şehri terketti.
Bu yazı dizimizin ilk yazısı idi bu çeteleşmeleri sık sık telaffuz edip gündeme getireceğiz.

Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere.



Haberi Sesli Oku