HASTANEDE ÇETELER KOL GEZİYOR-2

HASTANEDE ÇETELER KOL GEZİYOR-2

Yavuz hırsız ev sahibini bastırır

HASTANEDE ÇETELER KOL GEZİYOR-2 

Geçen hafta yazdığımız “Hastanede çeteler kol geziyor” isimli ve Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi Acil servis te konuşlanmış olan isimlerine Konya grubu denilen gurubu deşifre ettiğimiz yazımız yaklaşık onsekiz bin okuma yaparak Aksaray yerel basınında ve sağlık camiası içinde kendinden fazlası ile söz ettirdi.

Normal şartlarda her hafta başka bir grubu deşifre etmeyi düşünüyorduk lakin Eğitim Araştırma Hastanesinde son gelişen olaylar nedeni ile yazı dizimize Acil serviste konuşlanmış Eğitim Araştırma Hastanesinin her türlü etinden sütünden faydalanmayı alışkanlık haline getirmiş muhteşem üçlü Konya gurubunun ortalığı yangın yerine çevirmesi üzerine yazı dizimize bir müddet bu ekip üzerinden devam etmeye karar verdik.

Kulağımıza gelenlere göre; 

Eğitim Araştırma Hastanesinde hastaların daha nitelikli ve daha adil bir sağlık hizmeti alması için küçük bir düzenleme yapan Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi yönetimine isyan bayrağı açan Türkiye’nin her yerinden ASÜ Tıp Fakültesinde mobing yapılıyor yaygarası kopartan asistanlar üzerinden fazla nöbet yazılıyor iddiaları ile gündem oluşturmaya çalışan bu üçlü gurubun tek derdi Acil Servis yeşil alanda bakılan hastaların duygusal görüntüsüdür. Asistanların yeşil alanda hasta bakmaları ve bu bakılan hastaların performansının bu guruba yazılıyor olmasıdır. Yoksa daha geçen ay nöbet listelerini yazan bu üçlü grup asistanlara 11-12 nöbet yazmaktan hiç rahatsızlık duymamıştır.

Bizim oralarda bu duruma “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır.” Durumu denir.

Gelelim bu gün ki esas konumuza bizi takip edenler bilirler şimdiye kadar söylediğimiz her şey çıkmıştır. Keşke yanılsak biz yanılmış olsak Aksaray halkı kazanmış olsa ama yine haklı çıktık.

Kasım 2022 de Aksaray Tüp bebek merkezi hakkında bir yazı yazmıştık. O yazının linkini sizlerle paylaşıyorum, o zaman neler yazmışız okuyabilirsiniz.

https://turkiyeobjektif.net/haber/hastaneden_aksaraya_yeni_bir_kazik_mi_-37388.html

Olayı kısaca özetleyeyim sizlere 

Şehrimizde ikamet eden şehrimizin çocuğu bir kadın doğum doktorumuz kendisini tüp bebek konusunda geliştirmek istiyor, bunun için kendisine bir eğitim ayarlıyor. Altı ay süre ile il dışında tüp bebek eğitimi alacak daha sonra şehrimizde bebek sahibi olamayan insanlara hizmet edecek.

Tam bu sırada Dönemin Kamu hastaneleri başkanı ( meşhur konya gurubunun siyasi işler daire başkanı ) bundan haberi oluyor önce eğitimi iptal ediyor sonra aynı eğitimi aynı konya gurubunun ikinci üyesi nin eşi dönemin başhekim yardımcısı Z.S.S isimli kadın doğumcuyu  gönderiyor ve operasyon son buluyor.

Linkteki yazımız dada göreceğiniz gibi bu kadar kıymetli çok zor koşullarda alınan ve çok kıymetli olan bu belgeyi bu şehire hizmet gayesi olan birisi alsın özel sektörde kendi pazarını kurmaya çalışan birisi almasın ve İnsanımız Tüp bebek için milyonlarca lirayı ödemesin sadece parası olan değil herkes yararlanabilsin diye düşündük. 

Maalesef yine haklı çıktık.Sağlık Bakanlığına Tüp bebek Merkezi açacağız taahhüdü verilerek eğitime gönderilen doktor hanım tek bir hastaya dahi tüp bebek işlemi yapmadı. Asılan tabela sadece tabela olarak yerinde durur iken alınan sertifika ise özel sektör le yapılan pazarlıklarada fiyat arttırma aracı olarak kullanılıyor.

Okuyanlarımızın olayı daha iyi anlayabilmeleri için belgenin eğitim ücreti 200 bin tl doktor hanıma ödenen maaş ve ek ödeme yolluk harcırah 400 bin tl yani 600 bin tl çöp.

Biz her istediğimizi yaparız nasıl olsa zamanla unutulur diye düşünenler hatırlatmalarımız  devam edecek.

 

 

 

 



Haberi Sesli Oku