BELEDİYE SEÇİMLERİNE GİRERKEN-1

BELEDİYE SEÇİMLERİNE GİRERKEN-1

AK PARTİDE ADAY ADAYLIĞI SÜRECİ SÖNÜK BAŞLADI.

 

Hepimizin bildiği gibi bugün Ak Parti de Adaylık müracatları sonlandı.Akşam 19.00 itibari ile son bulan adaylık müracatları beklenenden yada düşünülenden çok daha sönük geçti.Sadece üç adayın müracat ettiği mevcut belediye başkanının adaylığı ile Aksaray Belediyesi için aday adayı sayısı sadece dört de kaldı.

Geçmiş dönemlerde alıştığımızı 30-40 aday adaylı girilen seçimlerde aday adaylarının yaratmış olduğu sinerji ile seçimlerde finişi gören Ak Parti de Adaylık yarışının  mevcut belediye başkanı Evren Dinçer ile diğer kuvvetli aday Serdar Baydar arasında geçeceği kesin gibi.

AK PARTİ DE MORALLER BOZUK 

İlçe ve beldelerde bile merkezden çok aday adayı var. Ortaköyde şu anda beş aday adayı Yeşiltepe de beş aday adayı var iken Aksaray merkezde aday adayı sayısının dört de kalması belediye seçimleri öncesinde bazı kesimler tarafından yönelimin Ak Partiden kaydığı olarak yorumlanırken bir diğer kısım Ak Parti teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısının da bugün Aksaray ziyaret etmesi ile adayın kesinlik kazandığı bu nedenle başvuruların olmadığı şeklinde yorumlandı.

ESKİL DE ZAVLAK KARMAŞASI SONA ERDİ 

Geçen hafta içinde eski MHP Eskil ilçe başkanı Mustafa Güdendede’nin sosyal medya paylaşımı sonrası açığa çıkan olay bugün Mustafa Zavlak’ın Ak Partiden Eskil belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu ile son buldu.Geçmiş dönemde hem Ak Partide hem MHP de siyaset yapmış her iki partide bulunduğu dönemde de adından başarı ile bahsettiren Mustafa Zavlak’ın MHP den adaylığı kesin gibi iken son anda yaptığı manevra Cumhur ittifakının iki büyük ortağı olan Ak Parti ve MHP nin arasının gerilmesine neden olabilir.

Konu ile görüştüğümüz MHP liler Zavlak MHP yi sırtından hançerledi yorumunu yapar iken Eskil Ak Parti teşkilatının da bu olaya çok büyük tepki gösterdiği,Ak Parti genel merkezi tarafından Cumhur ittifakının ruhuna zarar vereceği gerekçesi ile başvurunun yok sayılacağı kabul görmeyeceği konuşulan konular arasında.

Velhasıl siyaset sönük başladı önümüzdeki dönemde hareketlenir mi bilmem. Görelim hep birlikte yeni gelişmeleri göreceğiz.



Haberi Sesli Oku