AK PARTİDE İBRE KİMDEN YANA

AK PARTİDE İBRE KİMDEN YANA

Temayülden ne çıktı

Geçtiğimiz hafta sonunda Ak Partide temayül yoklaması yapıldı. Ak Partide geleneksel hale gelen temayül yoklamalarında sonuçlar açıklanmasa da gazeteciler vatandaşlar ve siyaset kurumunun içinde olan insanlar bu temayülden çıkarımlar yaparlar. 

Aday adaylarının sıktığı elden karşılamasından çektirilen fotoğraftan yüzündeki gülümsemeden aldığı alkışatan ve genel merkezden gelenler ile olan diyaloğa kadar kriterlendirilen bu çıkarımlardan birinci ikinci üçüncü sıralaması hatta hile senaryo ları bile şekillendirilir.

Bu dönem Ak Partide aday sayısının az olması temayülünde sakin geçmesine neden oldu. Kavga gürültünün olmadığı komplo teorilerinin yapılmadığı temayül yoklamasının öne çıkan iki ismi Mevcut belediye başkanı Evren Dinçer ve şu anda Gençlik spor il müdür yardımcısı olarak görev yapan Eski belediye başkan yardımcısı Serdar Baydar oldu.

Genel merkez tarafından belirlenecek olan Aksaray belediye başkan adaylığı konumuna düşünülen her iki isimden hangisi seçilirse seçilsin neden bu diyeceğimiz bir durum yok gibi.

Gerek Mevcut belediye başkanı Evren Dinçer’in geçirmiş olduğu bir dönem içinde Aksaray’a yaptığı hizmetler gerek se Ak Parti belediye başkan aday adayı Serdar Baydar’ın geçmişteki İstanbul büyükşehir belediyesinde bulunmas, Aksaray belediye başkan yardımcılığı yapması bir çok ile il müdürü olarak teklif edilmesine rağmen kendi şehrine hizmet etmek adına şehirden ayrılmak istememesi bu yarışın son güne kadar başa baş geçeceğini gösterir nitelikte.

Tüm şehir ibrenin ne tarafta olduğunu Ak Partinin kimi aday göstereceğini merakla bekliyor.Biz  www.Türkiyeobjektif.com internet sitesi olarak tahminimiz ibrenin Serdar Baydar’dan yana olduğunu düşünüyoruz.

Ak partinin katılmış olduğu ilk belediye 2004 seçimlerinden bu yana tüm tercihleri halk arasında az konuşulan isimden yana oldu gibi bir istatistiğimiz var elimizde.

Ne Nevzat Balta ne Haluk Şahin Yazgı adaylık için beklenen isimler değildi.

Bakalım bu seçimlerde neler olacak hep birlikte göreceğiz.

 



Haberi Sesli Oku