AKSARAY'DA ÖĞRETMENLERİN PROMOSYON İSYANI

AKSARAY

MEB çalışanları ve öğretmenlerle dalga geçercesine bankaların yaptığı teklif ve anlaşma öğretmenleri isyan ettirdi.

2022 yılının sonuna doğru çalışanlar ve emekliler için promosyon yarışına giren bankalar ne oldu ise 20023 ve 2024 yılları ile birlikte fikir değiştirdiler ve çok komik teklifler i ile kriz döneminde kendine bir çıkış arayan çalışanları ve öğretmenlerin heveslerini kursağında bıraktı.

Aksaray Meb çalışanları için yapılan ihalede de dağ fare doğurdu.

Üç yıllık anlaşma için maaşlarının yarısı kadar bir ücret teklif eden Yapı Kredi Bankası ihaleyi kazanan firma oldu.

Haber merkezimize ulaşan çok sayıda Öğretmen ve Meb Çalışanı bu rakamın çok komik bir rakam olduğunu geçen yıl yapılan Sağlık çalışanları için yapılmış olan ihalede Sağlık Çalışanlarının maaşlarının iki katından daha fazla bir ücret aldıklarını üstelik bu ihaleyi Sağlık Bakanlığının kendisinin yaptığını Sağlık Bakanlığına verilen promosyon ücretin alım gücünün kendilerinin aldıkları promosyon ücretinin beş katı olduğunu dile getirerek isyan ettiler.

Yine Haber merkezimize ulaşan çalışanlar Eğitim İş Kolunda faal olan sendikalara da seslenerek bu işe tepki koymalarını  olaya bakanlığın dahil edilmesi ve Sağlık Bakanlığı promosyon ihalesinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığının da konuya müdahil olması gerektiğini ifade ettiler.

Kriz döneminde Öğretmenlerimiz ve Çalışanlarımız için cep harçlığından öteye gitmeyen  bu anlaşma derhal iptal edilmeli; Sağlık Bakanlığından yaklaşık iki katı kadar personeli olan Milli Eğitim Bakanlığı da konuya müdahil olup çalışanları rahatlatacak yeni bir ihaleye çıkılmalıdır. Belediyelerin yaptığı anlaşmalarda yüz binli rakamlar konuşulurken Eğitim Çalışanları maaşlarının yarısı kadar olan bir ihaleye kurban edilmemelidir.

 



Haberi Sesli Oku