AKSARAY EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE NE DEĞİŞİR

AKSARAY EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE NE DEĞİŞİR

Önümüzdeki süreç yeni atanan yöneticiler için geçmişten ders çıkarmak adına değerlendirme zamanı olacak.

AKSARAY EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE NE DEĞİŞTİ ? NE DEĞİŞE BİLİR
Malumunuz olduğu üzere Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kamu adına sağlık hizmeti veren merkezdeki tek Hastanemiz.
Tüm halkımızın olduğu gibi biz gazetecilerinde gözü sürekli üzerinde oldu olmaya da devam edecek
Yaklaşık 10 gün önce iki yıldır Başhekimlik görevini yürüten Doç.Dr. Onur KARACA görevini mesai arkadaşı ve yardımcısı Dr.Öğretim Üyesi Ramazan BÜLBÜL e devir etti. Devir teslim sürecinde yaşanan karşılıklı ; teşekkür ve başarı dilekleri çoktandır görmediğimiz ama daima beklediğimiz bir nezaket çerçevesinde yapıldı.
Yine sözleşme süresi dolan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürünün belirlenmesi süreci maalesef aynı nezaket çerçevesinde yapılmadı veya yapılamadı.Geçen ikibuçuk yıl içinde skandalları ile kavgaları ile çalışanlara uyguladığı kanun dışı cezalarla sürekli gündemde kalan Sağlık ve Bakım hizmetleri müdüresi siyasetin dayatması ile görev süresi uzatıldı. Bu olay genel olarak sağlık personeli arasında kaygı ve moral bozukluğuna neden olduğu kulağımıza gelenler arasında.
Bu süreçte yaşananlara başta hastane personeli olmak üzere tüm sağlık camiası ,Aksaray kamu oyu , siyaset de şahit oldu. Nihayetinde karar verici merciler önceki dönemde görev yapan kişilerle yola devam etme kararı verdiler.
Bu süreç geçmişin muhasebesi ,yapılması gerekirken yapılmayanlar  verilen sağlık hizmetinin daha nitelikli hale getirilmesi için  hastalar ve hastane çalışanları açısından nelere mal olduğunun sorgulanması açısından güzel bir değerlendirme zamanı olduğunu görmek gerekir.
İnsanlar da Kurumlar da hata yapar, hatalarından ders alır , gelecekte aynı hatalar tekrar etmez . Önümüzdeki birkaç ay görevlendirilen Yöneticilerin, üst amirlerinin ve referanslarının samimiyetini, iyi niyetini ve icraatını gösterme süresidir.
Bizde biliyoruz ki kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Bir dokunuşta yılların birikmiş kronik sorunlarını çözemez. Ama bir yerden de başlamak lazım.
Sürekli şikayet aldığımız hasta ve hasta yakınları için tam bir eziyete dönüşen konu: A Blokta hiçbir Yöneticinin bulunmaması. hastaların evraklarını imzalayacak mühürleyecek , gerekli hallerde derdini ,isteğini, şikayetini dinleyecek , çözüm yolu bulacak bir muhatabı yok . En basit evrak işi için bile hastalar B blok 1. Katta bulunan ; kilitli kapılar ardında, girişinde güvenliğin beklediği Başhekimlik katına gidip gelmek zorunda kalıyor, hele birde yaşlı, engelli , tekerlekli sandalye veya sedye ile hasta taşımak zorundaysanız bu tam bir işkenceye dönüşüyor
Başhekim yardımcısı ve Müdür yardımcısı görevlendirilebilir.
. Hastanede verilen sağlık hizmetlerinin çoğunluğu ana hizmet binası olan A blokta olup dolayısıyla en fazla işlem yapılan yerde burasıdır. Geçmiş yıllarda olduğu gibi burada da Başhekim yardımcıları bulunması , Sağlık Kurulu ve Polikliniklere gelen engelli ve yaşlı hastalar başta olmak üzere tüm hasta ve hasta yakınlarının işlemlerin burada yapılmasını sağlayacaktır.
Unutmayalım ki “ Kamu hizmeti hizmeti verene göre değil, hizmeti alan göre planlanmalıdır.”
Biz gazeteciler olarak halktan duyduğumuzu , kendi gözlemlerimizi aktarmakla mükellefiz. Takibi ve çözüme ulaştırılması bu konularda hassasiyetini bildiğimiz sayın Valimizin takdiridir.

 



Haberi Sesli Oku