182' DEN SIRA ALAMAYAN NE YAPACAK

182

'01 KASIM AYAKTAN MUAYENE İÇİN SON TARİH

182’DEN RANEDVU ALAMAYAN NE YAPACAK 

Geçen hafta için Aksaray Eğitim Araştırma Hastanesi bir açıklama yaptı ; 01 Kasım 2023 tarihinden itibaren ayaktan muayene sırası almak yasaklandı kaldırıldı.

Bu uygulamaya neden ihtiyaç duyuldu bilmiyorum ama vatandaş tarafından çok hoş karşılanmadığı vatandaş tarafından yoğun bir tepkiye neden olduğu açık. Seçim öncesi böyle bir uygulamaya ihtiyaç var mıydı ya da bu uygulama daha mı iyi olacak kimsenin bir fikri yok.

Vatandaşın sokakta konuştukları;

1-İnternetten ve telefondan çok uzun süreli randevu veriliyor ya da hiç randevu alamıyoruz en azından oğlumuzu yakınımızı sabah erkenden hastaneye gönderiyoruz sıramızı zorda olsa alabiliyorduk hastanede tek açık olan kapı da yüzümüze kapatıldı diyorlar.

2-Bir doktor’dan hasbelkader aldığımız bir randevu sonrası doktor ilaçları kullan bir hafta sonra kontrole gel diyor ama aynı doktordan bir aydan daha önce randevu alamıyoruz. Kontrollerimiz güme gidiyor.

3-Doktordan bir aya randevu aldım, doktor ultrason emar tomografi istedi bunları yaptır gel dedi. Hepsine ayrı randevu alıp yaptırmam iki ayımı aldı.Tekrar doktordan randevu almam bir ay etti sana dört ay dört aya kim öle kim kala bize ölen ölsün kalan sağlar bizimdir mi diyorlar.

4-Maalesef daha önce bile sıra alamıyorduk şimdi hiç gelmeyin mi diyorlar 

Bu sorular uzayıp gidiyor 

Türkiye Randevu sistemi ile ilk olarak yaşlıların sıra beklememesi iin uygulandı güzel bir uygulama idi.

Pandemi döneminde kalabalıkları önlemek için uyugulandı güzel bir uygulama idi.

Başkasının yerine sıraya girme sıra alma bu işten rant sağlama gibi uygulamaların önüne geçmesi açısından güzel bir uygulama lakin biz buna hazırmıyız?

Hem toplum olarak hem hastaneler olarak Türkiye’nin bu uygulamaya çok hazır olduğunu düşünmüyorum.

Bu ülkede insanlar bir günlük planlara bile uymaz iken bir aylık randevular üç dört aylık planlara uyulması zor gözüküyor.

Sonuç itibari ile bu iş hem sağlık yöneticilerini hem siyasileri zora sokar.Hastaları ise sadece özele yöneltir.Başka bir işe yaramaz

Yani parası olan tedavi olur olmayan gidip gelmekten bıkar salar gider.

Konu hakkında acil bir şekilde vatandaşa açıklama yapılmalı bu durum iyi bir şey ise anlatılmalı vatandaşın kafasındaki soru işaretleri giderilmeli. Yok kötüye götürecek bir uygulama ise bakanlık bu işe bir dur demeli.

 

 



Haberi Sesli Oku